Info om Bud...

 

Bud blir ofte kalt Kystens Perle. Det lille fiskeværet ligger helt ute ved havet i Fræna kommune, en liten kystkommune i Møre og Romsdal. I fræna bor det omtrent 9000, og av disse i Bud ca. 1000. Fiskeværet Bud har lange tradisjoner. Den første folketellingen i Norge viser at det var registrert 25 skatteytere i Bud i 1523, og på et tidspunkt, blir det sagt, var Bud største sted mellom Bergen og Trondheim. Nå er nærmeste by Molde, som ligger omtrent 40 km unna.

Se også kart.

Nå i dag er Bud et yndet sted for turister, både familier og fiskere. Spesielt populært har det blitt å leie rorbu med båt. Les mer om ”Rorbua” her.

Et tredje tilbud er å leie leilighet som kommer på linje med rorbuer. Forskjellen er at denne er plassert over en garasje, i stedet for over et naust som rorbuer ofte er. Denne har også havet som nærmeste nabo og egner seg både for familier og fiskere. Les mer om ”Loftstua.”

Dersom mer informasjon om Bud er ønskelig, står det mye mer på budiromsdal.net Denne siden blir stadig oppdatert og en kan finne ut bortimot alt en måtte ønske om ”Buaværet.”

Andre ting som er verdt å besøke i Bud, er blant annet det restaurerte tyske kystfortet fra andre verdenskrig. Her er det guiding flere ganger for dag, og en stor samling av krigsmateriell som er verdt titten. Fortet er åpent 10:00-18:00 hver dag og det er faste guidinger klokka 13:00 og 15:00. Ekstra guiding eller adgang til fortet utenom åpningstidene kan avtales ved kontakt med fortet. Det er mer å lese på http://budiromsdal.net/innhold/ergan_kystfort.asp

Bud tilbyr en rekke restauranter. Riddersalen oppe på Ergan, Bryggjerestauranten fisketeria ved moloen og Mat & Vinhus inne i havna. Alt er perfekt tilrettelagt for turister, og mer info kan skaffes på forspørsel. Ta kontakt. Eller bare send en mail.

 

Klikk her for å sende oss mail.